Je zou zeggen dat er helemaal geen bedrijfshulpverlener nodig is in een kliniek omdat er artsen werkzaam zijn. Maar artsen zijn helemaal geen expert als het gaat over branden blussen of het evacueren van personeel uit een gebouw. Volg een bhv cursus en maak je kliniek extra veilig. Een werkgever is overigens verplicht een bedrijfshulpverlener aan te stellen. Je kunt zelf een bedrijfshulpverlener worden wanneer je de cursus volgt. In deze blog gaan we meer vertellen over de bedrijfshulpverlener en de cursus. Lees snel verder en laat jezelf inspireren. Wanneer je nog niet helemaal uitgelezen bent, is het ook leuk om onze andere blogs nog even te lezen. 

De opleiding tot bedrijfshulpverlener 

Veel mensen denken dat een opleiding tot bedrijfshulpverlener een lang traject is. Toch is dit niet het geval. Het is zelfs zo dat de opleiding in een dag gedaan kan worden en ook het examen wordt op dezelfde dag afgenomen. Zo is het het geval dat je al de volgende dag een certificaat hebt waarmee je aan de slag kan. 

De opleiding is op de werkvloer te volgen, maar ook op allerlei andere locaties in Nederland.

Het is goed om te weten dat het certificaat bij verschillende bedrijven in Nederland, zeg maar alle bedrijven, geldig is.

Wat doet een bedrijfshulpverlener op de werkvloer?

Wanneer er zich een calamiteit voordoet op de werkvloer, is het fijn dat er een bedrijfshulpverlener aanwezig is. Deze kan namelijk allerlei taken uitvoeren als het gaat over zorg en het bevorderen van veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan het geven van eerste hulp, het blussen van beginnende branden en het evalueren van het personeel uit het gebouw. 

De ene brand is de andere niet en daarom is het erg belangrijk dat een bedrijfshulpverlener precies weet hoe een bepaalde brand geblust dient te worden. Het is natuurlijk ook erg belangrijk dat de kliniek waar je werkt allerlei andere zaken geregeld heeft waarmee dus de bedrijfshulpverleners ook echt uit de voeten kunnen. Denk bijvoorbeeld aan brandblussers, branddekens en oog douchen.