Kliniek Aamstelveen

Bedrijfshulpverlener in de kliniek

Geplaatst op

Je zou zeggen dat er helemaal geen bedrijfshulpverlener nodig is in een kliniek omdat er artsen werkzaam zijn. Maar artsen zijn helemaal geen expert als het gaat over branden blussen of het evacueren van personeel uit een gebouw. Volg een bhv cursus en maak je kliniek extra veilig. Een werkgever is overigens verplicht een bedrijfshulpverlener aan te stellen. Je kunt zelf een bedrijfshulpverlener worden wanneer je de cursus volgt. In deze blog gaan we meer vertellen over de bedrijfshulpverlener en de cursus. Lees snel verder en laat jezelf inspireren. Wanneer je nog niet helemaal uitgelezen bent, is het ook leuk om onze andere blogs nog even te lezen. 

De opleiding tot bedrijfshulpverlener 

Veel mensen denken dat een opleiding tot bedrijfshulpverlener een lang traject is. Toch is dit niet het geval. Het is zelfs zo dat de opleiding in een dag gedaan kan worden en ook het examen wordt op dezelfde dag afgenomen. Zo is het het geval dat je al de volgende dag een certificaat hebt waarmee je aan de slag kan. 

De opleiding is op de werkvloer te volgen, maar ook op allerlei andere locaties in Nederland.

Het is goed om te weten dat het certificaat bij verschillende bedrijven in Nederland, zeg maar alle bedrijven, geldig is.

Wat doet een bedrijfshulpverlener op de werkvloer?

Wanneer er zich een calamiteit voordoet op de werkvloer, is het fijn dat er een bedrijfshulpverlener aanwezig is. Deze kan namelijk allerlei taken uitvoeren als het gaat over zorg en het bevorderen van veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan het geven van eerste hulp, het blussen van beginnende branden en het evalueren van het personeel uit het gebouw. 

De ene brand is de andere niet en daarom is het erg belangrijk dat een bedrijfshulpverlener precies weet hoe een bepaalde brand geblust dient te worden. Het is natuurlijk ook erg belangrijk dat de kliniek waar je werkt allerlei andere zaken geregeld heeft waarmee dus de bedrijfshulpverleners ook echt uit de voeten kunnen. Denk bijvoorbeeld aan brandblussers, branddekens en oog douchen.

Gerelateerde berichten

Wat zijn aroma diffusers en hoe werken ze?

Hey daar! Heb je ooit een kamer binnengelopen en werd je meteen gegrepen door een heerlijke geur die je stress als sneeuw voor de zon deed...

Lees meer

Ooglaseren geschikt voor oudere mensen?

Ooglaseren kan een geschikte optie zijn voor oudere mensen om verschillende redenen, hoewel het belangrijk is om individuele gezondheidsfactoren en...

Lees meer

diode laser apparaat kopen: de ultieme gids voor effectieve ontharing

Ontharing is voor velen een belangrijk onderdeel van hun schoonheidsroutine. Er zijn tal van methoden om van ongewenst haar af te komen, maar steeds...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden