Kliniek Aamstelveen

Ben je een goede kandidaat voor cosmetische chirurgie?

Geplaatst op

Ben je van plan om een cosmetische ingreep te laten doen? Je kunt een goede kandidaat zijn voor cosmetische chirurgie als je gezond bent en de risico’s kent van de procedure die je overweegt. Er zijn echter ook redenen waarom je bepaalde behandelingen beter niet kunt doen. In dit artikel lees je hier meer over.

Beter geen cosmetische ingreep

Je bent misschien geen goede kandidaat voor cosmetische chirurgie als je ernstige gezondheidsproblemen hebt, zoals diabetes, hoge bloeddruk, een hartaandoening of depressie. Als je zwaarlijvig bent, rookt of te veel alcohol drinkt, ben je misschien ook geen goede kandidaat voor een cosmetische ingreep.

Roken en cosmetische ingrepen

Je chirurg kan je vragen om voor de operatie wat veranderingen aan te brengen. Sommige chirurgen vragen rokers bijvoorbeeld om twee tot vier weken voor de operatie te stoppen met roken en ten minste twee tot vier weken na de operatie niet te roken. Hierdoor kan het lichaam goed genezen van de operatie. Als je niet rookt, moet je ook het ´meeroken’ voor en na de operatie vermijden.

Lipvergroting

Een lipvergroting is een ingreep voor mensen die grotere lippen willen of verdunde lippen hebben. Als je herpes, diabetes, een auto-immuunziekte zoals lupus of reumatoïde artritis hebt, dan is het mogelijk dat je geen lipvergroting kunt laten doen.

Wangimplantaten

Je bent een goede kandidaat voor wangimplantaten als je vlakke wangbeenderen of het verzakte wangen hebt op vroege leeftijd. Je bent geen goede kandidaat als je een overmatige verslapping van de huid hebt. Dit wordt beter behandeld met een facelift.

Voorhoofdlift

Als je zware wenkbrauwen, diepe voorhoofdrimpels of fronsrimpels hebt, dan is het een optie om voor een voorhoofdlift te kiezen. Je bent geen goede kandidaat als je kalend bent of gemakkelijk een litteken vormt. Ook moet je het risico kennen van verlies van haar rond het gebied en de mogelijkheid van het hebben van enige gevoelloosheid in je voorhoofd en hoofdhuid.

Ooglid correctie

Als je slaperige oogleden of last van wallen hebt, is het mogelijk om een onderooglidcorrectie of bovenooglidcorrectie te laten doen. Ook als je last van hoofdpijn of verminderd zicht hebt door hangende oogleden, kan een ooglift helpen. Je bent misschien geen goede kandidaat als je donkere kringen, fijne lijntjes of kraaienpootjes hebt.

Neuscorrectie

Een neuscorrectie kan gedaan worden als je een te grote of kromme neus hebt. Je bent geen goede kandidaat als je een dikke huid hebt, nog niet uitgegroeid bent of contactsporten beoefent.

Laat je altijd goed informeren door een goed aangeschreven en ervaren chirurg. Tijdens een consult kun je samen met de chirurg bekijken of je de ingreep daadwerkelijk kunt laten uitvoeren.

Gerelateerde berichten

Kiezen voor een haartransplantatie in Nederland

Het overwegen van een haartransplantatie is een belangrijke beslissing, en de keuze voor een haarkliniek in Nederland kan verschillende voordelen met...

Lees meer

Ooglaseren geschikt voor oudere mensen?

Ooglaseren kan een geschikte optie zijn voor oudere mensen om verschillende redenen, hoewel het belangrijk is om individuele gezondheidsfactoren en...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden