Kliniek Aamstelveen

Het gebit verzorgen

Geplaatst op

Meestal gaan mensen naar tandarts Schiedam als ze hun gebit willen verzorgen. Als je regelmatig een professionele tandarts bezoekt, kun je problemen eerder opsporen en kun je de beste methoden vinden om voor je gebit te zorgen. Wat je moet doen, is de juiste tandarts in je woonplaats vinden. Deze persoon is immers je bondgenoot voor de lange termijn bij het verzorgen van je mondgezondheid. Je moet ervoor zorgen dat hij bekwaam en vriendelijk is. Daarnaast moet je ervoor dat zijn kantooruren passen bij jouw schema. Het zal perfect zijn als de praktijk in de buurt van je huis is. Hoewel regelmatig een tandartsbezoek verplicht is, kun je andere methoden gebruiken om je gebit te verzorgen. Hieronder volgen enkele methoden die je kunt toepassen om zelf voor je gebit te zorgen.

Tandenpoetsen is een prioriteit

Alle tandartsen, dus ook tandarts Vlaardingen, raden regelmatig tandenpoetsen aan als het gaat om de verzorging van het gebit. De meest ideale frequentie is twee keer per dag en je mag geen enkele dag overslaan zonder te poetsen. Wanneer je je tanden poetst, moet je er minstens 2 minuten of langer aan besteden. Wat je moet vermijden, is agressief je tanden poetsen. In plaats daarvan moet je deze taak voorzichtig maar grondig uitvoeren. Het beste type tandenborstel is een borstel met zachte haren en een kleine kop. Je kunt ook met je tandarts overleggen om de beste tandenborstel voor je tanden te bepalen.

Vergeet niet dagelijks te flossen

Naast elke dag je tanden poetsen, moet je ook dagelijks je tanden flossen. Deze procedure voorkomt tandbederf dat vaak tussen je tanden optreedt. Flossen is ook handig om je tandvlees gezond te houden! Leren flossen is dus verplicht. Als je het nog nooit eerder hebt gedaan, kun je een video bekijken over hoe je tanden grondig kunt flossen. De beste tijd om te flossen is ’s avonds voordat je gaat slapen. Ook is het aan te raden om je tanden te flossen voordat je ze gaat poetsen.

Gebruik mondwater en reinigi je tong

Je moet je realiseren dat het verzorgen van je tanden ook gaat over het verzorgen van andere delen van je mond, inclusief je tandvlees en tong. In dit geval zou het een goed idee zijn om mondwater te gebruiken. Dit product helpt je mond perfect te reinigen na het poetsen en flossen. Het vermindert ook tandbederf, tandplak, slechte adem en ontstekingen. Het helpt ook om je tong effectief te reinigen. Zowel schrapen als poetsen is handig als je je tong moet schoonmaken.

Drink en eet verstandig

Een andere aanbevolen methode die je kunt gebruiken om je tanden te verzorgen, is verstandig te eten en te drinken. Het is een feit dat je tanden gevoelig zijn voor sommige soorten voedsel en dranken zoals suikers, een zuur dieet, enz. Het wordt aanbevolen om veel water te drinken in plaats van koffie of frisdrank te drinken. Ook moet je het snacken of het eten van suikerhoudend voedsel beperken. Als je niet zeker weet wat de beste voedingsmiddelen of dranken zijn voor een gezond gebit, kun je later overleggen met je tandarts. Zo behoud je je mondgezondheid en krijg je een langdurige mooie glimlach.

Gerelateerde berichten

Wat kun je verwachten van een tandartspraktijk in 2020?

Anno 2020 is er veel veranderd in de wondere wereld van tandheelkunde. De tijden dat je bij de tandarts alleen terecht kon voor controle en het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden