Kliniek Aamstelveen

Het Mysterie van rugpijn – en de oplossing ligt in Hilversum

Geplaatst op

Soms is het geheel logisch waarom je rugpijn doet en soms geheel niet.

Het kan zijn dat je onhandig tilde en je voelde meteen pijn in de rug. Of je hebt al jaren een beroerde houding die kan resulteren in rugpijn. Soms lijkt het een mysterie. In ieder geval kunnen onze rugspecialisten, de chiropractoren en fysiotherapeuten u helpen deze moeilijke vraag op te lossen. Chiropractie Hilversum en fysio Hilversum bij MoveWell zijn dagelijks bezig complexe casussen op te lossen.

De lumbale wervelkolom

De lumbale wervelkolom, dit is het laatste stukje wervelkolom is belangrijk in het ondersteunen van het gewicht van je bovenlichaam. Het kan ook vangt allerlei bewegingen op zoals buigen, draaien en strekken. Spieren zijn ook verbonden hiermee vanuit je heupen, bekken, benen en voeten. Als je je leven lang de rug zwaar belast dan is de wervelkolom behoorlijk vatbaar voor letsel en slijtage in de loop van de tijd. Hierdoor kan er pijn in de rug ontstaan.

Welke klachten krijg je bij rugpijn?

Je kan verschillende type klachten krijgen ofwel symptomen. Dit kan pijn in je heupen of bekken zijn. Scherpe en tintelende pijn die begint in de lage rug en naar één been gaat kan ontstaan. Dit noemen wij ischias. Pijn die kan verergeren bij zitten en snel verbetert tijdens het lopen. Of pijn die vooral aanwezig is in de ochtend. De chiropractor en fysiotherapeut zal uitvoerig te werken gaan. Elke symptoom ofwel elke hint die u geeft kan een andere diagnose geven. Iemand ervaart vaak een combinatie van symptomen, die zich dus plotseling of geleidelijk kunnen ontwikkelen.

Wat doet de chiropractor en fysiotherapeut bij rugklachten?

Het is daarom van groot belang dat de symptomen van lage rugpijn per patient geheel anders kunnen zijn. Precies hetzelfde als de oorzaak van de pijn. Met deze diagnose gaat de chiropractor of fysiotherapeut aan de slag. Op onze mooie locatie in Hilversum kunnen wij u zo snel helpen.

Welke oorzaken zijn er voor rugpijn?

Nog even terug naar de oorzaken van rugpijn. De meest voorkomende oorzaken van lage rugpijn is verrekking van de rug. Een plotseling gebeuren die ervoor zorgt dat de rug ineens veel pijn doet. Weet wel dat dit de druppel is die de emmer doet overlopen.

Je zult het niet merken maar de lumbale wervelkolom is de hele dag aan het werk. Als de wervelkolom continue zo hard moet werken dan kan een verrekking van de onderrug ineens opkomen door iets te laten vallen, iets optillen dat te zwaar was of simpelweg gewoon tijdens het sporten. Maar een verrekking kan ook de druppel zijn geleidelijk door veel herhalende bewegingen of een slechte houding.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden