Kliniek Aamstelveen

Hoe vind je de goedkoopste zorgverzekering 2021 voor studenten?

Geplaatst op

Het studentenleven vandaag de dag is al duur genoeg. Dus wil je natuurlijk bezuinigen op je vaste lasten en uitgaven waar dat mogelijk is. Een van de manieren om dat op een slimme manier te doen, is door te zorgen dat je een zo voordelig mogelijke zorgverzekering afsluit. Maar hoe vind je een goede studenten zorgverzekering met een aantrekkelijke premie? Met onderstaande adviezen gaat je dat lukken!

1. Kies altijd voor een studentenverzekering

Een eerste tip: kies bij het afsluiten van een zorgverzekering altijd voor een speciale studentenverzekering. Vrijwel elke zorgverzekeraar biedt jongeren zorgverzekeringen aan met een voordelige maandpremie. Omdat als student elke eurocent telt, kun je zo flink wat geld overhouden.

2. Bepaal wat je qua basisverzekering nodig hebt

Kijk bij het afsluiten van een goedkope zorgverzekering voor studenten is het belangrijk om voor jezelf goed in kaart te brengen wat de basisverzekering dekt. Vaak zijn dit reguliere kosten, zoals de huisarts, basis tandartskosten en spoedeisende hulp. Mocht je om welke reden ook extra zorg nodig hebben – zoals extra medicatie of regelmatige ziekenhuiscontroles – sluit dan voor die extra zorg een aanvullende polis af. Zo weet je zeker dat je niet te veel aan zorg betaalt.

3. Verruim het eigen risico indien mogelijk

Als student kun je bij het kiezen voor een zorgverzekering het nodige besparen door goed na te denken over het eigen risico. Verwacht je het eigen risico niet op te maken, dan kun je erover nadenken om het eigen risico te verhogen om zo op je verzekeringspremie te besparen. Houdt wel in de gaten dat, mocht je wat overkomen, je die zorgkosten wel moet vergoeden. Het is dan ook slim om het geld dat je met een hoger eigen risico uitspaart, apart te zetten voor noodgevallen.

4. Vergelijk altijd meerdere zorgverzekeringen met elkaar

Het is verstandig om niet direct de eerste de beste zorgverzekering die je tegenkomt af te sluiten. Kies voor een betrouwbare online vergelijkingssite om de voor jou voordeligste zorgverzekering te vinden. Het voordeel van een zorgverzekering vergelijker 2021 is dat je via deze specialistische websites polissen op dezelfde inhoud en voorwaarden naast elkaar kunt zetten. Zo kom je tot de beste en meest voordelige optie in jouw situatie.

Sluit nu een voordelige online zorgverzekering voor studenten af

Kies ook voor een voordelige studenten zorgverzekering. Want waarom zou je te veel betalen voor zorg die je niet krijgt? Een betaalbare zorgverzekering voor studenten sluit je eenvoudig en snel online af op een goede vergelijkingssite. Succes en geniet van het geld dat je extra overhoudt!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden