Geplaatst op
Vaak gaat het hebben van gehoorschade gepaard met ouderdom, maar tegenwoordig komt het steeds meer voor dat ook jongeren last hebben van gehoorschade. Dit komt door luide muziek op festivals of feestjes waar geen gehoorbescherming wordt gedragen. Het uitvinden dat je gehoorschade hebt kan vervelend zijn, maar het is belangrijk dat je er op tijd bij bent. Zo weet je namelijk zeker dat je de juiste hulp krijgt. Lees dus blog artikelen over het hebben van gehoorschade of doe op tijd een test bij een audicien.
Last krijgen van vervelende oorsuizen
Wellicht heb je het al op websites zoals https://www.vanboxtelhoorwinkels.nl/ gelezen, maar het hebben van gehoorschade gaat gepaard met een aantal klachten. Het is namelijk niet zo dat alleen je gehoor zomaar langzamerhand weggaat. Een mogelijk symptoom van het hebben van gehoorschade kan bijvoorbeeld oorsuizen zijn. Dit is een aanhoudend geruis, gepiep, gerinkel of gebonk in je oren. Je kunt deze suizen al horen wanneer je naar een feestje bent geweest en opeens piepjes hoort. Dit is een teken dat je je oren niet goed hebt beschermd. Wanneer je dit gedrag aanhoudt kan het ervoor zorgen dat je een constante piep of ruis hoort. Dit zorgt voor een verstoord leefpatroon, omdat veel mensen hierdoor niet meer kunnen slapen.
Oorpijn door overgevoeligheid voor geluiden
Een ander symptoom kan zijn dat je een overgevoeligheid voor geluid hebt ontwikkeld. Dit betekent dat je veel geluiden die door anderen als ‘normaal’ worden ervaren, als vervelend ervaart. Dit kunnen eenvoudige geluiden zijn, zoals bijvoorbeeld een rijdende auto of een lopende kraan. Hoe harder het geluid is, hoe vervelender het ook zal zijn. Zo zal het langsrijden van een vrachtwagen of het geluid van een zaagmachine nóg vervelender zijn. Dit kan zorgen voor flinke oorpijn.
Het verliezen van het gehoor
Bovendien is natuurlijk gehoorverlies een groot symptoom van gehoorschade. Symptomen van het hebben van gehoorverlies is bijvoorbeeld wanneer je de radio en TV steeds wat harder zet, of mensen regelmatig vraagt of ze iets willen herhalen. Door jezelf in te dekken probeer je te zeggen dat mensen steeds onduidelijker praten, maar dit is ook echt hoe je het ervaart. Het wordt steeds lastiger om te horen wat er gezegd wordt en daarom kijk je ook vaak naar iemands mond om te kijken hoe het gesprek gaat. Dit maakt telefoneren ook een stuk lastiger. Zorg er dus voor dat je op tijd naar een audicien gaat wanneer je deze klachten ervaart. Zo weet je zeker dat het niet nog verder verslechtert.
Gerelateerde berichten
Boneco, een Zwitsers merk sinds 1956
Boneco is een bedrijf dat een lange geschiedenis van innovatie en kwaliteit heeft. Het begon allemaal met een passie voor het creëren van producten...
Wat zijn aroma diffusers en hoe werken ze?
Hey daar! Heb je ooit een kamer binnengelopen en werd je meteen gegrepen door een heerlijke geur die je stress als sneeuw voor de zon deed...