Kliniek Aamstelveen

Veilig autorijden in Engeland, wat moet ik weten?

Geplaatst op

Zoals vele mensen al weten, heeft Engeland iets andere verkeersregels dan wij in Nederland. Zo rijden de Engelse bijvoorbeeld op de linker rijbaan, en halen ze via rechts in. Ook rijden ze met de klok mee de rotonde op (via links) terwijl wij tegen de klok de rotonde oprijden. Als je gaat autorijden in Nederland is dit dus best even wennen. Ben je bijvoorbeeld 75 jaar of ouder, en heb je een ouderen rijbewijskeuring nodig? Dan is het niet verstandig om te gaan rijden in Engeland.

De maximum snelheid in Engeland

Engeland maakt geen gebruik van kilometers maar van ‘mijl’. De maximum snelheid in de bebouwde kom in Engeland is 30 mijl per uur (ongeveer 48 kilometer per uur). Buiten de bebouwde kom mag je 60 mijl rijden (96 kilometer per uur). Als je een camper of een auto met een aanhanger/caravan hebt, mag je maar 50 mijl per uur (80 kilometer per uur). Op snelwegen geldt er een maximumsnelheid van 70 mijl per uur (112 kilometer per uur)

Koplampen

Als je met je eigen auto naar Engeland gaat rijden moet je er aan denken om je koplampen af te plakken. De Nederlandse koplampen schijnen namelijk naar links toe. Dit is in Nederland, gericht op de berm. In Engeland kan je daardoor de tegenliggers in de ogen schijnen.

Deze veiligheidsartikelen zijn verplicht in Engeland:

  • Gevarendriehoek
  • Veiligheidshesjes
  • Verbanddoos

Verkeersborden

Gelukkig lijken de verkeersborden in Engeland veel op die in Nederland. De verkeersborden of afstand van plaatsen met een bepaalde snelheid erop, worden aangegeven in mijl per uur. Zoals hierboven al is benoemd, staat dit niet gelijk met de kilometers. Houd hier dus rekening mee.

Tanken in Engeland

Als je goedkoopt wilt tanken in Engeland kan je het besten tanken bij de grotere supermarkten. Hier is de benzine namelijk vaak veel goedkoper. Je kan in Engeland Benzine, Diesel en ook LPG tanken. Voor het opladen van auto’s zijn er verschillende oplaadpunten langs de weg.

Benieuwd naar de kosten rijbewijskeuring? Neem dan een kijkje op onze website!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden