Kliniek Aamstelveen

Wat kun je verwachten van een tandartspraktijk in 2020?

Geplaatst op

Anno 2020 is er veel veranderd in de wondere wereld van tandheelkunde. De tijden dat je bij de tandarts alleen terecht kon voor controle en het dichten van gaatjes, het trekken van kiezen en het wegslijpen van tandsteen zijn voorbij. Tegenwoordig mag je wel wat meer verwachten van je tandarts. Een goed voorbeeld van een tandarts die deze trend begrijpt is tandheelkundig centrum Nederland. In deze blog leggen we uit waarom je wat meer zou mogen verwachten.

Meer belang bij cosmetiek

In Nederland wordt het uiterlijk steeds belangrijker. Het zit niet persé in de nuchtere Hollandse cultuur, maar toch merken we dat cosmetische ingrepen steeds populairder worden. In landen als Amerika en Engeland zijn Botoxbehandelingen, het witten van de tanden en het creëren van de perfecte glimlach al jaren mateloos populair. Nederland liep daarin een beetje achter, maar is nu een echt begrip. Omdat steeds meer mensen een cosmetische ingreep willen, hebben veel tandartsen hun specialiteit uitgebreid naar het mooier maken van de tanden. Hoe handig is het dat je niet naar een speciale kliniek hoeft, maar gewoon naar je oude vertrouwde tandarts kunt om je gebit te laten stralen. Naast het bleken van de tanden kun je tegenwoordig ook facings of kronen laten plaatsen. Deze worden dan op of over je tanden geplaatst om zo je gebit mooier te laten lijken. Het is als het ware een extensie van je eigen tanden waardoor je een mooier gebit krijgt, maar je eigen tanden blijft gebruiken.

Betere technologie

De technologie verbetert ook steeds verder. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om 3D-scans te maken van het gebit waar vervolgens een perfect, uitneembaar bitje voor gemaakt kan worden. Geen ellendige beugels meer, maar gewoon een doorzichtig bitje die je alleen in de nacht hoeft in te doen. Geweldig toch!?

Tandartsen die geen extra opties bieden lopen in het jaar 2020 toch echt flink achter. Mocht er bij jou in de buurt een tandarts zijn die wel meer aanbiedt raden we aan om gewoon lekker naar deze kliniek te gaan. Het is écht een stuk makkelijker om tijdens je normale afspraak de opties af te wegen die jouw gebit beter maar ook mooier kunnen maken. 

Gerelateerde berichten

Het gebit verzorgen

Meestal gaan mensen naar tandarts Schiedam als ze hun gebit willen verzorgen. Als je regelmatig een professionele tandarts bezoekt, kun je problemen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden