Kliniek Aamstelveen

Wat zijn huidverbeterende behandelingen?

Geplaatst op

Problemen met je huid kun je beter voorkomen, daarom raden veel cosmetisch artsen je aan om te stoppen met roken, want een van de oorzaken van vroege veroudering is het roken van tabak. Natuurlijk zijn er tal van oorzaken waardoor veroudering versnelt plaats kan vinden, zoals blootstelling aan te veel UV-straling, bijvoorbeeld door vaak onder de zonnebank te gaan. Ook slechte voeding en weinig slaap hebben invloed op je verouderingsproces. Wanneer je graag wilt dat je er weer stralend en frist uitziet, nadat je sommige van deze adviezen in de wind geslagen hebt? Dan kun je naar de cosmetisch specialist gan. Hij of hij heeft diverse huidverbeterende behandelingen in de trukendoos om je een stuk frisser en jonger te laten lijken. In deze blog nemen we een aantal voorbeeld van deze behandelingen met je door.

Wat is carboxytherapie?

Binnen deze therapie wordt er wat bijzonders gebruik om je weer een jonge look te geven, namelijk kooldioxide. Dit is een gas dat bubbels geeft in vloeistof. Deze therapie is erg bruikbaar om donkere kringen rond je ogen weg te werken. Je huid gaat er stakker en jonger van uitzien. Het gas wordt onder je huid geïnjecteerd en zorgt ervoor dat je rode bloedcellen zuurstof in je huid gaan aanmaken. Zo herstelt je huid zich als het ware zelf. Daarnaast is er nog iets gaande na de behandeling: collageen wordt gestimuleerd, elastine wordt aangemaakt. Dit zijn de stoffen die zorgen dat je huid elastisch en stevig blijft. Ook is deze therapie geschikt voor de behandeling van striae en cellulitis.

Hoe werkt microneedling?

Huidverbetering kan op verschillende nieuwe manieren, een daarvan is microneedling. Wat dat is? Het is een techniek waarbij fijne naaldjes microkanalen in de huid maken. Zo kan de huid gemakkelijk stoffen ter verbetering op nemen, denk daarbij aan crèmes. Deze behandeling is pijnloos en wordt meestal onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Werkt een laserbehandeling huidverbeterend?

De lasterbehandeling kennen we nu al zo’n 40 jaar. Veel mensen weten niet dat we al zolang lasers tot onze beschikking hebben. In die decennia hebben de artsen natuurlijk ook veel ervaring opgedaan. Verschillende lasers hebben uiteenlopende gunstige effecten op de huid. Het hangt een beetje van je huid af welke er het beste gebruikt kunnen worden. De cosmetisch arts kan dit vaststellen. Door het gebruik van specifieke lasers wordt de huid strakker en oog jonger. Daarnaast is het mogelijk om met een laser gebieden op het lichaam te ontharen.

Wat is een HydraFacial?

Een facial is een behandeling van het gezicht waarbij verjongende en verzorgende stoffen aangebracht worden op of in de huid. Met een HydraFacial worden er voedende vitamines, fruitzuren, antioxidanten en hyaluronzuur op een diep niveau in de huid gebracht. Daarna wordt er een reiniging gedaan met een speciaal zuigapparaat. Op deze manier heb je een zuivere en jonge huid.

Gerelateerde berichten

Kiezen voor een haartransplantatie in Nederland

Het overwegen van een haartransplantatie is een belangrijke beslissing, en de keuze voor een haarkliniek in Nederland kan verschillende voordelen met...

Lees meer

Ooglaseren geschikt voor oudere mensen?

Ooglaseren kan een geschikte optie zijn voor oudere mensen om verschillende redenen, hoewel het belangrijk is om individuele gezondheidsfactoren en...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden