Kliniek Aamstelveen

Zo onderhoudt je een gezonde huid met een paar simpele stappen!

Geplaatst op

Heb je geen tijd voor intense verzorging van je huid? Dat hoeft ook helemaal niet, je huid kan er namelijk ook goed uitzien als je de basics van huidverzorging onder de knie hebt. Goede verzorging en een gezonde levensstijl helpen bij het vertragen van huidveroudering. In deze blog geven we 5 tips voor een gezonde huid.

Bescherm jezelf tegen de zon

Eén van de belangrijkste stappen om te nemen, als we het hebben over goede huidverzorging is, dat je jezelf moet beschermen tegen de zon. Als je jaren achtereen je huid bijvoorbeeld niet insmeert, kan dat zorgen voor permanente rimpels, ouderdomsvlekken en huidproblemen. Naast deze huidkwaaltjes gaat de kans op huidkanker significant omhoog als je je niet insmeert. Doe dus het volgende met hevige zon;

  • Gebruik zonnebrand met minstens factor 15. Smeer je lichaam goed in en ververs deze zonnebrand laag elke 2 uur

  • Zoek de schaduw op, vooral tussen 10 uur s ’ochtends en 4 uur s ’middags is het niet handig om uren achter elkaar in de zon te zitten. Ga dus sowieso na 2 uur even de schaduw in.

Rook niet

Roken kan zorgen voor rimpels, omdat het de kleine bloedvaten in de buitenste huidlagen vernauwt. Hierdoor wordt de toevoer van bloed verminderd en daarnaast wordt de huid bleker. Tevens is roken schadelijk voor collageen en elastine, dit zijn de vezels die je huid kracht en elasticiteit geven. Bovendien verhoogt roken je risico op plaveiselcelhuidkanker. Wil je een goede verzorgde huid, dan is het beter dat je met roken stopt. Vraag je arts voor tips of behandelingen die je kunnen helpen met het stoppen met roken.

Verzorg je huid voorzichtig

Je wassen met shampoo/bodywash wordt aangeraden, maar ga dit zeker niet dagelijks doen. Hetzelfde geldt voor scheren, als je van dit soort dingen een dagelijks ritueel maakt kan het schadelijk zijn voor je huid. Naast deze dingen met mate te doen, raden wij je ook aan:

De tijd dat je in bad zit te beperken

Lang douchen of badderen zorgt ervoor dat de oliën in je huid wegvagen, probeer ook geen heet water te gebruiken onder de douche en in bad. Warm water is beter voor de huid.

  • Vermijd sterke zepen

Sterke zepen en detergenten kunnen net als heet water je huid vrijmaken van oliën, kies in plaats hiervan milde reinigingsmiddelen. 

  • Scheer je voorzichtig

Om je huid te beschermen moet je tijdens het scheren altijd iets van scheerschuim of lotion gebruiken. Scheer in de richting waarin het haar groeit, niet er tegen in.

Volg een gezond dieet

Eet goed en voel je goed. Wij raden aan om veel fruit en groente te eten, samen met granen en ‘schone’ proteïne. De correlatie tussen een slecht dieet en acne is niet 100% te bewijzen. Meerdere onderzoeken suggereren wel dat een visrijk dieet met lage hoeveelheden ongezonde vetten helpt de huid jonger te houden. Drink ook genoeg water, dit helpt met het hydrateren van je huid.

Manage stress

Een hoog stressniveau kan een vermeerdering van acne tot gevolg hebben. Om een gezonde huid te bevorderen, is het belangrijk om stress op een minimum te houden. Slaap genoeg, maak een reële dagplanning en neem tijd om te genieten. De resultaten van rust, reinheid en regelmaat zie je direct terug in de gezondheid van je huid.

Conclusie

Er zijn meerdere manieren om je huid goed te verzorgen. De bovenstaande punten zijn slechts de basics van huidverzorging. Als je een directere werking wilt, kun je ook skinceuticals gebruiken. Dit zijn huidverzorgende middelen die meteen helpen met het verjongen van de huid. 

Gerelateerde berichten

Wat zijn aroma diffusers en hoe werken ze?

Hey daar! Heb je ooit een kamer binnengelopen en werd je meteen gegrepen door een heerlijke geur die je stress als sneeuw voor de zon deed...

Lees meer

Ooglaseren geschikt voor oudere mensen?

Ooglaseren kan een geschikte optie zijn voor oudere mensen om verschillende redenen, hoewel het belangrijk is om individuele gezondheidsfactoren en...

Lees meer

diode laser apparaat kopen: de ultieme gids voor effectieve ontharing

Ontharing is voor velen een belangrijk onderdeel van hun schoonheidsroutine. Er zijn tal van methoden om van ongewenst haar af te komen, maar steeds...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden